Simona Halep rupe tăcerea despre Jannik Sinner evitând interzicerea drogurilor

 

Simona Halep și-a spus cuvântul după ce Jannik Sinner a evitat interzicerea drogurilor, în ciuda faptului că a fost testat pozitiv pentru substanța interzisă clostebol de două ori în martie.

Italianul a reușit să apeleze rapid și cu succes ambele suspendări provizorii, permițându-i să continue să joace. Luna trecută, un tribunal independent a decis că el „nu a avut nicio vină sau neglijență” pentru cele două încălcări antidoping.

Halep a fost interzisă anterior timp de patru ani după ce a fost testată pozitiv pentru o altă substanță interzisă, roxadustat. Ea a făcut recurs la Curtea de Arbitraj Sportiv și suspendarea i-a fost redusă la nouă luni, permițându-i să se întoarcă.

De două ori campioană de Grand Slam și-a revenit la Miami Open la începutul acestui an, după ce i s-a redus interdicția în apel, dar abia a mai jucat de atunci din cauza unei accidentări la genunchi. Halep a reacționat pentru prima dată la saga de dopaj a lui Sinner și a susținut că a fost „judecata diferit” față de numărul 1 ATP.

„Nu cred că este vorba despre apărare. Cred că este vorba despre ceva foarte clar și vizibil”, a spus Halep, pe SpotMedia.ro. „Am fost judecat diferit și am suferit mult. Am așteptat mult, ceea ce nu mi se pare deloc corect.”

Halep, ea însăși o fostă numărul 1 mondial, dorește să vadă consecvență la nivel general în modul în care jucătorii sunt tratați în cazurile de dopaj. Ea a continuat: „Cred că toți sportivii ar trebui să aibă aceeași judecată și să fie tratați în mod egal, indiferent dacă sunt numărul 1 sau numărul 200.

„Nu cred că este corect ceea ce s-a întâmplat. Este un subiect pe care aș vrea să-l las în urmă și să-mi continui viața pentru că viața este frumoasă.” Halep nu este singura care a cerut egalitate între jucătorii care se află într-o situație similară.

Liam Broady din Marea Britanie a susținut că ar fi fost interzis dacă ar fi fost în poziția lui Sinner. Și Asociația Jucătorilor de Tenis Profesioniști – co-fondată de Novak Djokovic și Vasek Pospisil – dorește ca jucătorii să beneficieze de același tratament ca și italianul.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*