Simona Halep realizează ceva pentru prima dată în doi ani

Simona Halep era o jucătoare populară care câștigase Grand Slamuri și ajunsese pe locul 1 în WTA și atunci lumea ei de tenis s-a prăbușit. Ea a fost testată pozitiv pentru substanța roxadustat și a fost suspendată timp de patru ani. A fost puțin timp pentru revizuire; a fost pur și simplu interzisă.

De fapt, modul în care a fost tratată de către Autoritatea Internațională de Integritate a Tenisului în comparație cu felul în care a fost recent Jannik Sinner i-a determinat pe unii să pună la îndoială procedurile ITIA. Acest lucru este valabil mai ales după ce Halep a continuat să lupte cu interdicția și a fost în cele din urmă scurtată după un recurs la Curtea de Arbitraj pentru Sport. Halep a fost liberă să joace din nou.

Ea s-a întors aproape imediat, probabil că nu și-a acordat suficient timp pentru a se antrena cu adevărat în modul în care avea nevoie pentru a se pregăti pentru sezonul istovitor WTA. Ea a pierdut primul meci pe care l-a jucat la Miami Open. Ea a jucat apoi la un eveniment pe zgură la Paris, dar a fost forțată să se retragă din cauza unei accidentări la genunchi. A fi rănit a devenit o problemă continuă pentru o mare parte din restul anului 2024.

Simona Halep sărbătorește prima victorie în turneul WTA în mai bine de doi ani
S-a luptat cu răni la genunchi și la umăr și nu a jucat după Paris până la Hong Kong 125 Open de săptămâna aceasta. În primul tur al acelui eveniment, ea a învins-o pe Arina Rodionova în trei seturi. Aceasta a marcat prima ei victorie în turneul WTA de la Western and Southern Open din august 2022. În timp ce Halep a pierdut în turul al doilea în fața Anna Blinkova și a câștigat doar trei jocuri, Halep mai avea motive de sărbătorit.

După ce a fost interzisă pentru că a luat practic colagen contaminat și nu a avut nicio vină în acest sens, și apoi s-a luptat să o facă înapoi să joace tenis profesionist, în sfârșit câștigase un meci. Ea nu este jucătorul care a fost cândva și nu va mai fi niciodată, dar asta se întâmplă cu majoritatea jucătorilor care se apropie de vârsta de 30 de ani. Cel puțin și-a validat întoarcerea luând un chibrit.

După ce a câștigat meciul din Hong Kong, Halep a apelat la rețelele de socializare pentru a sărbători victoria. Ea a scris: „Cuvintele nu pot descrie sentimentul de a fi acolo pe teren în competiție – și de a câștiga primul meu meci după o perioadă atât de lungă – în sportul pe care îl iubesc. Vă mulțumesc pentru tot sprijinul și dragostea voastră, înseamnă lumea pentru mine. .”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*